Dvadeset i šest članova mlađe skupine i sedam tamburaša starije skupine KUD-a Lipa Lipovljani u organizaciji Matice slovačke Lipovljani, u pratnji voditelja Tihomira Krmeka i Franje Rodića, predsjednice KUD-a Marice Tisaj i roditelja mlađe skupine, uputili su se 5. svibnja 2012. godine na 18. Smotru slovačkog dječjeg folklora u Našički Markovac. Određenoj skupini djece nastup u Markovcu bio je prvi nastup u KUD-u Lipa. Kod djece se vidjelo veliko uzbuđenje, jer nastupati između petnaest skupina nije mala stvar. Smotri u Markovcu nazočile su dječje skupine iz mjesta u kojima radi i djeluje Matica slovačka. Gosti Smotre bila su djeca Hrvatskog kulturnog društva Lisinski iz Našica i Dječja folklorna skupina Jarabinka i Hajenka iz Bratislave.

Najmlađi članovi KUD-a Lipa i tamburaši na najbolji način su predstavili Maticu slovačku Lipovljani i Općinu Lipovljani. Prekrasno su izveli pjesmu i ples Rozmarin je zeleni i Tancuj, tancuj.

Za dobre i kvalitene uspjehe zaslužni su svi članovi tamburaške, mlađe i starije skupine koji probe i rad u KUD-u shvaćaju ozbiljno. Jedina nagrada za mnogobrojne sate i sate vježbanja su naša putovanja i nastupi širom lijepe naše na kojima nastojimo pokazati najbolje što znamo. Za kvalitetan nastup u Našičkom Markovcu pored svih članova zaslužni su voditelji profesor glazbe Franjo Rodić i licencirani stručni voditelj Tihomir Krmek.