Članovi Kulturno umjetničkog društva Lipa u subotu 06. srpnja 2013. godine uputili su se na nastup u Jalžabet.

Prva destinacija koju su Lipaši toga dana posjetili bile su Varaždinske toplice u kojima se na rehabilitaciji nalazi vrijedni član Vlado Dorić. Nakon ugodnog iznenađenja i druženja sa našim članom Vladom, članovi KUD-a Lipa iskoristili su vrijeme za kupanje u bazenima. Slijedio je zajednički ručak svih članova KUD-a Lipa. Bilo je vrijeme za polazak prema Jalžabetu, opraštanje sa Vladom, sa željom da se što prije vrati među nas.

Članovi tamburaške i starije skupine KUD-a Lipa sudjelovali su na 16. Šlinganima danima u Jalžabetu. Predstavili su se Lipovljanskim kolom. Koreografiju je postavio Tihomir Krmek, pratnja tamburaška skupina, voditelj profesor glazbe Franjo Rodić. Zahvaljujući dobrom timskom radu svih članova i voditelja nastup je jako dobro odrađen. Suradnja između KUD-a Elizabeta traje već nekoliko godina, nastaviti će se i dalje.

Članovi Kulturno umjetničkog društva Lipa idu na zasluženi godišnji odmor koji će trajati do 29. srpnja 2013. Prva proba održati će se 30. srpnja 2013. godine u 20 sati. Biti će to priprema za X folklorne susrete u Bibinju zatim za Krivaj, Lipovljanske susrete i niz drugih akcija koje nas očekuju u drugom dijelu ove godine.