U subotu 19. ožujka 2011. godine u Društvenom domu u Lipovljanima povodom Josipova Dana općine i župe Lipovljani održan je bogat kulturno umjetnički program s početkom u 19, 30 sati. Članovi kulturno umjetničkih društava Općine Lipovljani prikazali su samo dio onoga što znaju i umiju odnosno čime se predstavljaju diljem lijepe naše i van granica naše domovine.

U programu su nastupili KUD LIPA Lipovljani, Češka beseda, Matica slovačka, MPZ LIRA, KPDU Karpati, Pjevačka skupina Udruge umirovljenika i Iskrice Lipovljani. Starija skupina KUD-a LIPA uz pratnju tamburaša posjetiteljima se predstavila Pjesmama i plesovima Zagorja pod nazivom Jelica kolce vodila; koreografiju je postavio stručni voditelj i koreograf Tihomir Krmek. Tamburaška skupina predstavila se pjesmama Na obalama Babilona i Svirci moji te slovačkom pjesmom Tancuj, tancuj, vikrucaj. Pjesme je glazbeno obradio profesor glazbe gospodin Franjo Rodić.

Profesor Franjo Rodić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja je održana u petak 18. ožujka dobio je plaketu za doprinos i rad u kulturno umjetničkom životu Općine Lipovljani.