U lipovljanskom parku u subotu 25. velječe 2012. godine u poslijepodnevnim satima bilo je veoma živo. Skupilo se oko dvjesto djece iz raznih dijelova lijepe naše. Kulturno umjetničko društvo Lipa organiziralo je II Susrete dječjih skupina. Susreti su se održavali pod pokroviteljstvom Općine Lipovljani i Turističke zajednice Lipovljani. Medijski pokrovitelj bila je Radio postaja Novska.

Nakon uvodnih riječi predsjednice KUD-a Lipa Marice Tisaj, druge Susrete svečano je otvorio načelnik općine Lipovljani gospodin Mario Ribar. Gospodin načelnik nazočnima se obratio prekrasnim riječima dobrodošlice. Mnogo lijepih želja uputio je najstarijem KUD-u u općini Lipovljani.

Program su vodile Danijela i Mateja Zrinski, mlade članice KUD-a Lipa Lipovljani. S ponosom možemo reći da je program pratilo oko dvjesto budnih mama, tata, baka, djedova. Svi su htjeli upiti što više i vidjeti svoje dijete.

Dječjim susretima sudjelovale su skupine KUD-a Lipa iz Lipovljana, KUD-a Šubić iz Novske, KUD-a Zdenac iz Garašnice, KUD-a Graničar iz Križa, KUD-a Jablanovec iz Jablanovca, KUD-a Graničar iz Čazme, polaznici Dječjeg vrtića Iskrica iz Lipovljana i učenici Osnovne škole Josipa Kozarca Lipovljani – područna škola Nova Subocka. U šarolikom programu i nošnjama prikazane su dječje igre, pjesme i običaji kraja kojemu pripadaju. Svaka skupina nastojala je prikazati ono najbolje što zna.

Naravno, drugi susreti su urodili plodom; bogatiji smo za nova prijateljstva i dogovoreni su daljnji nastupi i suradnja što je i cilj ovakovih događanja.

Nakon programa za sve sudionike pripremljen je domjenak u čijoj su realizaciji uz našu tetu Milku sudjelovali svi članovi KUD-a Lipa koji su pokazali svoje sposobnosti i gostoljubivost.