Dobropoljana 2010.  godine – smotra otočnog folklora

Članovi Kulturno umjetničkog društva LIPA Lipovljani u subotu 10. srpnja 2010. godine u ranim jutarnjim satima otputovali su na otok Pašman i Ugljan. Cilj putovanja članova KUD-a bio je nastup na Devetoj smotri otočnog folklora u Dobropoljani.

Važno je napomenuti da su KUD Lipa i KUD Bokolje unazad dvije godine ostvarili prekrasnu suradnju koja se odvija zajedničkim nastupima i posjetima. KUD Lipa Lipovljani je po treći puta zastupao Općinu Lipovljani i Sisačko moslavačku županiju na otoku Pašmanu. Članovi KUD-a izveli su pjesme i plesove Bilogore pod nazivom Zaspo Janko pod jablanom uz pratnju tamburaša KUD-a LIPA Lipovljani. Koreografiju je postavio Tihomir Krmek, voditelj tamburaša je profesor Franjo Rodić.

Prigodom boravka u Dobropoljani sa predsjednikom KUD-a Bokolje gospodinom Antom Čiklićem dogovorena je daljnja suradnja i zajednički projekti. Izmađu ostalih dogovoren je zajednički nastup u Slovačkoj u Djevinskoj novoj vsi.

Domaćini KUD-u LIPA Lipovljani bili su članovi KUD-a Kukljica sa otoka Ugljana. U nedjelju 12. srpnja 2010. godine, KUD Kukljica obilježavao je dvadeset godina postojanja. Održan je kratki kulturno umjetnički program gdje su uz domaćine nastupili članovi KUD-a Filip Jakov i naravno KUD Lipa Lipovljani. Tom prilikom predstavili su se Pjesmama i plesovima Slavonije i slovačkim plesom Žala ja travičku i Stracila ja bandzeru. Sa predsjednikom KUD-a gospodinom Antom Bilanom dogovorena je daljnja suradnja.

Članovi KUD a Lipa vratili su se u Lipovljane bogatiji za dva lijepa nastupa, sa lijepim uspomenama i utiscima, naravno ponovo su stekli brojne prijatelje. Započeli su suradnju sa KUD-om Bokolje, nastavili prema Kukljici, za slijedeću godinu dogovorili su nastup u Bibinju i naravno u Dobropoljani.