Članovi Kultruno umjetničkog društva Lipa iz Lipovljana u subotu 03. kolovoza 2013. godine uputili su se u Bibinje na 10. Folklorne susrete. Lipašima je bio ovo treći susret sa članovima KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Bibinja.

Uz KUD Lipa na susretima su uz domaćine sudjelovali članovi KUD-a Bokolje iz Dobropoljane sa otoka Pašmana, KUD Branimir iz Benkovca, KUD Radovin iz Radovina i KUD Zvona Zagore iz Mirković Zagore. Članovi starije skupine KUD-a Lipa uz pratnju tamburaša brojnoj publici predstavili su se Pjesmama i plesovima Brodskog posavlja pod nazivom „Savo vodo“. Koreografiju je postavio stručni voditelj i koreograf Tihomir Krmek. Voditelj tamburaške skupine je profesor glazbe Franjo Rodić.

Pored pjesma i plesova Slavonije folkloraši KUD-a Lipa iskoristili su priliku te su se domaćoj publici i brojnim turistima koji ljetuju u Bibinjama predstavili i slovačkim plasom Šariš polkom u živopisnim slovačkim nošnjama.

Prije nastupa u Bibinju Lipaši su obišli staru jezgru Zadra. Poseban doživljaj bio je posjeta morskim orguljama u Zadru. Nakon toga uputili smo se u Posedarje gdje je nakon kupanja u restoranu Marija pripremljen ručak.

Nakon nedjeljnog ručka i oprašatanja sa ugodnim domaćinima, uz obećanje daljnje suradnje, Lipaši su posjetili mjesto Pakoštane. Cilj posjeta bio je uspostavljanje suradnje.